ÜRÜNLERİMİZ TEK TIKLA   KAPINA GELSİN   İSTERMİSİN Naturpy Store

Sosyal Medya:
EN TR

Çölyak Hastalığı

Çölyak hastalığı genetik bir hastalıktır ve hastalık yaşamın herhangi bir evresinde ortaya çıkabilmektedir. Hastalık hem genetik yatkınlık hem de glutenli gıdalar tüketmekle kendini göstermektedir.
Çölyak hastalığı bağırsaklarda besinlerin sindirimini sağlayan yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da besin emilimini engelleyen bir sindirim sistemi hastalığıdır.

Genetik olarak duyarlı kişilerin arpa, buğday, çavdar gibi bazı tahılları tüketmesi vücutta reaksiyona neden olur ve bu tahılların içerisinde yer alan gluten adlı protein bağışıklık sistemi tarafından tamamen toksik bir madde olarak kabul edilir.
Çölyak hastalığının ilk belirtileri genellikle sindirim sisteminde görülen değişikliklerdir. İştahsızlık, kronik ishal veya kronik kabızlık, tekrarlayan karın ağrısı ve kusma, nedeni belirlenemeyen kısa boy, ergenlikte belirgin gecikme, tedaviye yanıt vermeyen ve nedeni saptanamayan demir eksikliği anemisi ile kemik erimesi çölyak hastalığına işaret eden başlıca belirtilerdir.
Optinaturel firması olarak gluten hassasiyetine sahip bireyler için geliştirdiğimiz geniş ürün skalamızla her bireyin eşit şekilde yaşama hakkına destek oluyoruz. Ürün skalamız hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz